Зверніть увагуПроекти та інновації

Як через сервіс “Дія” перевірити чи відкриті проти вас виконавчі провадження?

12 серпня 2021, 09:05Новини743

Этот материал также доступен на русском

Сучасні засоби електронного зв’язку дозволяють будь-якому громадянину максимально зручно і в короткі строки дізнатися про заборгованість і відкрите проти себе виконавче провадження.

  • Посилання скопійованоlink copied

Приватні виконавці регулярно чують про начебто відсутність повідомлення боржника про відкрите виконавче провадження. Тим не менш, цей обов’язок залишається основоположним для кожного державного і приватного виконавця, – пояснюють у Асоціації приватних виконавців України.

Так, повідомлення здійснюються рекомендованою поштовою кореспонденцією і електронними засобами зв’язку. Зокрема, відповідна інформація може бути отримана через сервіс ДІЯ. Детальна інструкція, як це можна зробити, доступна за посиланням.

«Сучасні засоби електронного зв’язку дозволяють будь-якому громадянину максимально зручно і в короткі строки дізнатися про заборгованість і відкрите проти себе виконавче провадження. Сервіс ДІЯ – неодмінно один з таких засобів. Тим не менш, функціонал відповідної системи необхідно розширювати. Зокрема, приватним виконавцям необхідно забезпечити доступ до інформації про факт ознайомлення особи з відкритим виконавчим провадженням проти себе у застосунку. Ця деталь є надзвичайно важливою у процесі виконання рішення і від неї залежить ефективність роботи виконавця. Тому АПВУ у подальшому триматиме контакт з Міністерство юстиції України і Міністерство цифрової трансформації України щодо розширення функціоналу застосунку і синхронізації його з реєстрами», – прокоментував ситуацію Голова Асоціація приватних виконавців України Віталій Чепурний.

Нагадуємо, окрім сервісу ДІЯ, також перевірити відкриті виконавчі провадження за власним прізвищем можна через Автоматизовану систему виконавчого провадження, Єдиний реєстр боржників та Онлайн-будинок юстиції.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Майнові права боржника за останні роки стали одним з основних активів боржника, на які можливо звернути стягання в межах виконавчого провадження

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Маємо в наявності хитрозроблену схему віджимання пенсій у пенсіонерів

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Жодних виключень для виконання судових рішень Постанова НБУ не передбачає...

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
На кінець 2022 року доступ до АСВП мають 253 приватні виконавці, або ж 89% від загальної кількості діючих