За кордоном

Байден підписав закон CHIPS and Science Act: що це означає

10 серпня 2022, 18:41Новини721

Этот материал также доступен на русском

Закон передбачає фінансування обсягом $52 млрд для стимулювання виробництва напівпровідників у США.

  • Посилання скопійованоlink copied

Президент США Джо Байден підписав закон CHIPS and Science Act, який виділяє $280 млрд на розвиток американської IT-галузі. Зокрема, закон передбачає фінансування обсягом $52 млрд для стимулювання виробництва напівпровідників у США, повідомляє ITC, зазначають Investory News.

Так, закон націлений на відродження американських інновацій на противагу зростаючому технологічному домінуванню Китаю, він прийнятий на тлі глобальної нестачі напівпровідників, що триває. Дефіцит став стимулом для таких виробників, як Intel, інвестувати в нові заводи, щоб задовольнити зростаючий попит на технологічні пристрої, такі як ноутбуки та смартфони у всьому світі.

Однак влада США побоюється, що без втручання уряду виробники чіпів продовжуватимуть переводити виробництво до Китаю, не залишаючи США можливості отримувати прибуток від галузі, який вони заснували кілька десятиліть тому. Ці побоювання майже виправдалися після того, як Intel звернулася до Міністерства торгівлі США із пропозицією придбати занедбаний завод у Китаї. The New York Times уточнює, що Intel припинила виконання цього плану. Проте розмови компанії з владою змусили їх ухвалити закон, що стимулює інвестиції у місцеве виробництво чіпів.

Як зазначається, наприкінці минулого місяця Палата представників та Сенат схвалили закон CHIPS and Science Act після майже двох років переговорів та політичних чвар. Крім інвестицій в американські наукові дослідження, він також передбачає субсидії на суму $52 млрд, покликані спонукати виробників чіпів будувати заводи в США.

Так, підписання закону CHIPS and Science Act наближає Intel та інших виробників мікросхем до будівництва заводів у таких штатах, як Огайо та Арізона, їхні проєкти залежать від субсидій. Раніше цей законопроєкт критикували деякі представники напівпровідникової галузі, стверджуючи, що він забезпечує несправедливу перевагу Intel.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?