Знижений тариф на електроенергію для населення діятиме з 1 жовтня

18 серпня 2021, 15:36Новини718

Этот материал также доступен на русском

Для побутових споживачів з обсягом споживання понад 250 кВт∙год/місяць тариф не зміниться.

  • Посилання скопійованоlink copied

Тариф на електроенергію для побутових споживачів на рівні 1,44 грн/ кВт∙год при споживанні до 250 кВт∙год/місяць діятиме з 1 жовтня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Про це йдеться в оприлюдненій постанові Кабінету Міністрів України, передає Mind.ua, зазначає Kosatka.Media.

Згідно з документом, для побутових споживачів з обсягом споживання понад 250 кВт∙год/місяць тариф не зміниться – 1,68 грн/кВт∙год. Така ціна зберігається для колективних побутових споживачів, гуртожитків, які розраховуються за електроенергію (е/е) за загальним лічильником у частині споживання е/е фізичними особами для власних потреб, за винятком професійної та господарської діяльності.

Також за цим тарифом оплачуватимуть е/е багатоквартирні житлові будинки, включно з гуртожитками, на технічні цілі та освітлення дворів, східців і номерних знаків, а також дачні, дачно-будівельні та гаражно-будівельні кооперативи, садові товариства, кооперативи на роботу насосів і освітлення територій. Крім цього, такий же тариф збережено для юросіб-власників або балансоутримувачів майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, у частині задоволення побутових потреб таких осіб, і релігійних організацій на комунально-побутові потреби.

За наявності двозонного лічильника індивідуальні та колективні споживачі, зокрема гуртожитки, сплачують з 23:00 до 7:00 половину тарифу, в решту годин – весь тариф. За наявності тризонного лічильника – 1,5 тарифу з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00, а також 0,4 тарифу в нічний час з 23:00 до 7:00, в решту годин – фіксований тариф.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?