Світовий борг наблизився до рекордних $300 трлн

15 вересня 2021, 12:11Новини365

Этот материал также доступен на русском

Загальний рівень глобального боргу, який включає в себе державні, борги домогосподарств, корпорацій та банків, зріс на $4,8 трлн до $296 трлн наприкінці червня після незначного зниження у першому квар

  • Посилання скопійованоlink copied

У другому кварталі 2021 року сукупний світовий борг зріс до нового рекордно високого рівня у майже $300 трлн, водночас частка боргу у глобальному ВВП скоротилася вперше з початку пандемії.

Такі дані наводить Інститут міжнародних фінансів (IIF), – повідомляє Фінансовий клуб з посиланням на Reuters.

Загальний рівень глобального боргу, який включає в себе державні, борги домогосподарств, корпорацій та банків, зріс на $4,8 трлн до $296 трлн наприкінці червня після незначного зниження у першому кварталі.

Таким чином світовий борг перевищив допандемічний рівень на $36 трлн.

«Якщо позики триватимуть і далі такими темпами, ми очікуємо, що глобальний борг перевищить $300 трлн», – зазначив директор з питань сталого розвитку IIF Емре Тіфтік.

При цьому зростання рівня боргу було найвищим серед країн з ринками, що розвиваються. У другому кварталі їхній сукупний борг зріс на майже $3,5 трлн до $92 трлн.

Водночас частка боргу до світового ВВП скоротилася вперше від початку коронакризи – з 362% у першому кварталі до 353% у другому.

Після невеликого зниження в першому кварталі борг розвинених країн – особливо зони євро – знову виріс у другому кварталі.

У США накопичення боргу в розмірі близько $490 млрд було найповільнішим з початку пандемії, хоча борг домогосподарств зростав рекордними темпами.

За даними IIF, лише 5 країн мають співвідношення боргу до ВВП на допандемічних рівнях – це Мексика, Аргентина, Данія, Ірландія та Ліван.

GlobalBorgIIF

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму