Перший черговий. Через терни до З’їзду…

26 листопада 2021, 13:40Новини704

На З’їзд зареєструвалися 421 арбітражний керуючий

  • Посилання скопійованоlink copied

Всі розмови про інертність арбітражних керуючих виявились передчасними. Так само як і побоювання, що через ковід більшість АК просто не приїдуть на З’їзд. Насправді черга на реєстрацію розтягнулась на декілька десятків метрів, а сам час реєстрації довелось двічі подовжувати.

Як не парадоксально, але така явка і такі перші незручності лише зайвий раз підкреслили необхідність запровадження онлайн голосування, адже такий формат вже очевидно для всіх заощадить і нерви, і час.

Зрештою, на з’їзд зареєструвалися 421 арбітражний керуючий. Про це повідомив в.о. голови Національної асоціації арбітражних керуючих України Олександр Бондарчук, відкриваючи засідання. На проведення першого чергового з’їзду НААКУ, про що, знову ж таки, нагадав головуючий, були витрачені кошти, які закумульовані від надходження членських внесків.

Учасників з’їзду привітали директор департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Владислав Філатов та керівник проекту ЄС «Право-Justice» Довідас Віткаускас.

Вони відзначили важливість професії арбітражних керуючих. Зокрема, Довідас Вітаускас порівняв їх з тими, хто може спокійно спілкуватися навіть з «п’яною мавпою із гранатою».

Першою “пробою пера” стало визначення головуючого та секретаря на З’їзді. За кандидатури Олександра Бондарчука (головуючий) та Олександра Донченка (секретар) проголосували 260 осіб. За пропозицію В’ячеслава Лецкана – голова Віктор Микитьон та секретар Ігор Стецина віддали свої голоса 109 АК.

Далі З’їзд проводитимуть О.Бондарчук та О.Донченко.

 

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника

НААКУ

Статті • Влада i люди
У 2023 році рішення Комісії взагалі не оскаржувались у судовому порядку, а у 2022 році було подано 1 позов

НААКУ

Статті • Влада i люди
Робота арбітражного керуючого необхідна та складна з кількох причин