Зверніть увагу

Мінюст проти мажорів. У водіїв-боржників, які «гасають містом» на швидкості 150 км\год, вилучатимуть автомобілі

1 листопада 2021, 13:06Новини1251

Этот материал также доступен на русском

За інформацією редакції, в Харкові наразі таких «системних» мажорів-водіїв налічується до 10 осіб, в Києві – до 30

  • Посилання скопійованоlink copied

Про це в ексклюзивному коментарі для ІА «Борг.Експерт» повідомив заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко.

Андрій Гайченко

Тригером до радикальної позиції Мінюсту у справах щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення ПДР через значне перевищення швидкості, стали резонансні ДТП в Харкові, де за попередніми даними Нацполіції швидкість автівок порушників перевищувала позначку у 180 км на годину.

Тому, за словами чиновника, не випадково саме з Харкова розпочнеться ця ініціатива, потім її реалізують в столиці, а згодом – і по всій Україні.

«Колеги з МВС систематизували певну інформацію щодо порушників, які перевищують швидкість на значні цифри (йдеться саме про стиль їзди в містах, не на автошляхах). Як і прогнозувалось, такими порушниками є одні й ті ж самі люди. В Мінюсті вирішили долучитись до наведення порядку на дорогах, оскільки, як виявилось, любителі швидкої їзди водночас не дуже полюбляють сплачувати штрафи за такі порушення», – розповів Андрій Гайченко.

За інформацією редакції, в Харкові наразі таких «системних» мажорів-водіїв налічується до 10 осіб, в Києві – до 30. Усього по Україні – майже півтори сотні водіїв.

В Мінюсті також повідомили, що наразі будуть «відпрацьовувати стягнення заборгованості за перевищення швидкості на значні цифри. Поки що умовною «цифрою реагування» обрано перевищення швидкості у 150 км\годину».

«Якщо людина дозволяє собі їздити по місту з такою швидкістю, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи по таким перевищенням. Виконавча служба від сьогоднішнього дня за наявності законних підстав буде ініціювати та проводити спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких «швидкісних» порушників. Водії такою манерою пересування піддають небезпеці звичайних громадян. Я згоден з тими колегами, які вважають, що ті, хто пересуваються по місту на швидкості 150+ км, не тільки є потенційними вбивцями, але й певною мірою негідниками, які нехтують правилами дорожнього руху», – емоційно зазначив А.Гайченко, закликавши водіїв не перевищувати швидкість у місті та не піддавати небезпеці людей, адже відповідальність за це буде застосовуватись за усією жорсткістю закону.

Вочевидь, ще раз наголосимо, що йдеться не про вилучення всіх автівок, власники яких «гасають містом», а виключно про вилучення машин, власники яких мають несплачені штрафи. Після сплати всіх платежів, вони зможуть забрати свій автомобіль зі штрафного майданчику.

Водночас, якщо водій буде зволікати з погашенням заборгованості, то автівки можуть виставлятись навіть на примусову реалізацію.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Мінюст

Статті • Влада i люди
Продовжити термін дії закордонного паспорту, який вже був продовжений раніше, неможливо

Мінюст

Статті • Влада i люди
Шлях до рівноправного партнерства професійної спільноти і держави легким не буває

Мінюст

Статті • Влада i люди
Робоча група була і залишається максимально відкритою до усіх пропозицій та форм співпраці

Мінюст

Статті • Влада i люди
За останні роки кількість справ про банкрутство зменшується, на відміну від числа бажаючих стати арбітражними керуючими

Мінюст

Статті • Влада i люди
Деякі банки відмовляються надавати виконавцям інформацію про номери рахунків боржника та сум коштів, які наявні на рахунках боржника