За кордоном

Мінфін рф заплатив за євробондами рублями

23 червня 2022, 18:44Новини502

Этот материал также доступен на русском

Виплати власникам 1-ї та 2-ї груп перераховуватимуть за курсом рубля до валюти номіналу, встановленим Банком росії на дату виплати.

  • Посилання скопійованоlink copied

Мінфін росії здійснив виплату купонного доходу за єврооблігаціями з терміном погашення 2027 року та 2047 року. Загалом сума виплат становила 12,51 млрд рублів (еквівалент $234,85 млн). Відомство переказало кошти в рублях на рахунки платіжного агента НКО АТ «Національний розрахунковий депозитарій», відповідно до запровадженої напередодні президентом путіним нової схеми.

Про це повідомили у мінфіні рф, зазначає Finance.ua.

Там вважають, що таким чином зобов’язання щодо обслуговування державних цінних паперів рф виконані у повному обсязі, попри односторонню зміну валюти платежу.

Так, згідно з роз’ясненням міністерства за новим механізмом виплат, до російських власників єврооблігацій, які перебувають всередині місцевої облікової системи (власники 1-ї групи), кошти доведуть «каскадними платежами». Власники цінних паперів, права яких враховуються російськими депозитаріями за участю іноземних депозитаріїв (власники 2-ї групи), зможуть отримати кошти через російські структури, оминаючи іноземних посередників. Виплати власникам 1-ї та 2-ї груп перераховуватимуть за курсом рубля до валюти номіналу, встановленим Банком росії на дату виплати.

Як зазначається, решту коштів буде зараховано НРД на спеціальний рублевий рахунок, з якого здійснюватимуться виплати власникам 3-ї групи. Гроші на рахунку індексуватимуться за поточним ринковим курсом валюти номіналу до моменту фактичних розрахунків із власниками. Виплати здійснюватимуть через уповноважені кредитні організації на персональні банківські рахунки власників.

Водночас власники єврооблігацій кожної з трьох груп можуть розпоряджатися отриманими рублями на власний розсуд, у тому числі конвертувати їх у валюту номіналу або будь-яку іншу. Буде надано дозволи на виведення виплати або отриманої на неї валюти, йдеться у повідомленні мінфіну.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?