Огляд ЗМІ

Киянам пояснили, як реструктуризувати борги за комуналку онлайн

9 березня 2021, 08:19Новини248

Этот материал также доступен на русском

Кияни заборгували майже 4,2 млрд грн за тепло і гарячу воду.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кияни накопичили борг за спожите тепло і гарячу воду в розмірі майже 4,2 млрд грн. Більша частина боргу припадає на 225 тис. київських домогосподарств. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Основна частина боргу припадає на 25% мешканців Києва, а 5% киян – системно не сплачують за тепло. Разом із тим, десять найбільших боржників за опалення та гарячу воду в Києві заборгували понад 1,6 млн грн. Здебільшого це власники житла в центрі Києва площею понад 200 кв. м. Накопичення боргів за опалення та гарячу воду – це, насамперед, загальні ризики для теплопостачання міста. Модернізація інфраструктури, закупівлі газу та необхідних для ремонтів матеріалів є обов’язковими складовими надійної та безперебійної роботи столичної енергетики.

Попри зростання вартості газу в цьому опалювальному сезоні, тарифи на централізоване опалення та гарячу воду лишились на рівні 2019 року – завдяки Меморандуму про взаєморозуміння, підписаному на початку лютого 2020 року між Асоціацією міст України та Урядом України.

Щоб врегулювати заборгованість за опалення та гарячу воду, необхідно укласти договір про розстрочення заборгованості та її оплати частинами. Для цього можна звернутися до комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) за допомогою месенджера у Facebook чи Skype та надіслати фото або скан-копії:

  • паспорта чи документа, що його замінює (всі заповнені сторінки)/ID-картки;
  • довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (ІПН);правовстановлюючого документа на квартиру або витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
  • довіреності, якщо договір укладатиме уповноважена особа.

Щоб спростити і прискорити процедуру укладення договору, ЦКС запровадив електронну форму заявки.

Залишити заявку можна за посиланням: https://tinyurl.com/scxoo6m5. Про укладення договору телефоном повідомить спеціаліст ЦКС. Також для укладення угоди про реструктуризацію можна звернутися листом до СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» за адресою вул. Жилянська, 83/53.

Нагадуємо, сплачувати онлайн за комунальні послуги можна за допомогою особистих кабінетів Київтеплоенерго (https://kte.kmda.gov.ua/my-cabinet) та ЦКС (https://cks.com.ua/cabinet/), а також QR-коду на рахунку та в платіжних онлайн-системах.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Перелік підстав евакуації авто є виключним

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Найкраща стратегія для боржників – це залишатися на зв'язку зі своїми кредиторами

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Закон звільняє позичальників лише від сплати штрафів та інших платежів, що нараховані за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором