Проблемні борги

Кабмін утворив робочу групу з питань повернення активів збанкрутілих банків

24 лютого 2021, 18:34Новини88

Этот материал также доступен на русском

Групу очолить Прем’єр-міністр України.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кабінет Міністрів України утворив міжвідомчу робочу групу з питань повернення активів збанкрутілих банків. Також затверджений посадовий склад та положення про групу. Постанова ухвалена під час засідання уряду 24 лютого, яке транслювалося на Youtube-каналі Кабміну, повідомляє Finance.ua.

Згідно з постановою, групу очолить Прем’єр-міністр України. Заступником буде голова Національного банку (за згодою). Також до групи увійдуть міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, міністр юстиції (заступник керівника), Генеральний прокурор (за згодою), заступник керівника Офісу Президента (за згодою), директор Національного антикорупційного бюро (за згодою), директор – розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (за згодою).

Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту, робоча група створюється з метою забезпечення належного виконання положень п. 19.b Меморандуму про економічну та фінансову політику за діючою програмою Стенд-бай з Міжнародним валютним фондом та із урахуванням обговорень, які проводяться з представниками МВФ в рамках поточної роботи місії МВФ в Україні.

Крім того, створення робочої групи викликане необхідністю інтенсифікувати роботу щодо напрацювання комплексу заходів по зменшенню витрат держави на збанкрутілі банки, заходів щодо поліпшення повернення активів колишніх власників збанкрутілих банків та пов’язаних з ними осіб.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Банкрутство банків

Статті • Банкрутство
І про кого воліють «забути» в Офісі Генпрокурора

Банкрутство банків

Статті • Банкрутство
У 2014-2017 роках судів по скасуванню результатів конкурсу фактично не було, тому що недобросовісні позичальники могли домовитися з недобросовісними біржами про результати торгів

Банкрутство банків

Статті • Банкрутство
Якщо для боржників їх кредит – це можливість збагатитися, то для платників податків та банків це суттєва проблема.

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні