За «Доступною іпотекою» видали кредитів на понад 9 млн грн

18 березня 2021, 18:25Новини123

Этот материал также доступен на русском

Окрім підписаних 12 заявок, ще 57 розглядаються банками.

  • Посилання скопійованоlink copied

Від старту програми «Доступної іпотеки 7%» видали вже 12 позик на суму 9,4 мільйонів гривень, ще 57 заявок розглядаються банками. Про це повідомила пресслужба Мінфіну, зазначає ЕП.

Так, окрім підписаних 12 заявок, ще 57 розглядаються банками, «при чому як на первинному, так і вторинному ринку», додали у відомстві. Загальна їхня сума становить 55,4 млн грн.

У відомстві зазначили, що наразі продовжується робота банків для повноцінного запуску. Йдеться, зокрема, про модифікацію під програму власних процедур, навчання персоналу, розробку інформаційних матеріалів для потенційних позичальників тощо.

«Це важливий процес, адже саме банк, як власник фінансового ресурсу для кредитування, несе ризики щодо повернення йому коштів, – пояснили у Мінфіні. – Також виключно банк, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника, приймає рішення щодо видачі кредиту».

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні