Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by в розмірі $700 млн

25 листопада 2021, 09:42Новини516

Этот материал также доступен на русском

Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви.

  • Посилання скопійованоlink copied

Глава НБУ Кирило Шевченко повідомив, що Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by в розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол), – пише finbalance.

“Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви”, – зазначив Шевченко.

Раніше глава НБУ, коментуючи рішення ради директорів МВФ щодо надання Україні другого траншу кредиту й щодо продовження програми stand-by до кінця червня 2022 року, серед зазначав таке:

“Надалі у межах співпраці продовжуємо фокусуватися на важливих для України напрямах. Це посилення незалежності Національного банку шляхом подальшого вдосконалення системи корпоративного управління, проведення монетарної політики, спрямованої на повернення інфляції до цілі 5%, дотримання режиму плаваючого обмінного курсу, продовження поступової валютної лібералізації й зміцнення потужності банківського пруденційного нагляду для збереження високоліквідної та капіталізованої банківської системи.

Ми продовжимо роботу над зниженням рівня непрацюючих кредитів у банківській системі та в державних банках зокрема й реалізуємо ініціативи із запровадження нових вимог щодо капіталу й ліквідності банків.

Національний банк також братиме активну участь у роботі, спрямованій на повернення активів від колишніх власників та пов`язаних осіб збанкрутілих банків. Вона є вкрай важливою для зменшення вартості банкрутств банків для платників податків.

Ще одним важливим напрямом роботи є посилення регулювання небанківського фінансового сектору. Для цього вже підготовлене нове законодавство про фінансові послуги та фінансові компанії (№5065), про кредитні спілки (№5125) та про страхування (№5315). Два перших законопроєкти вже пройшли перше читання у Верховній Раді, останній – минулого тижня був підтриманий у другому читанні. Ми також плануємо розширити охоплення централізованого кредитного реєстру на небанківські фінансові установи відповідно до закону про фінансові послуги”.

 

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НБУ

Статті • Влада i люди
Якщо намагатися пришвидшити темпи економічного зростання нацбанківськими інструментами, ми отримаємо або інфляцію, або бульбашки на фінансових ринках

НБУ

Статті • Влада i люди
Чи можна збільшити обсяги іпотечного кредитування без навантаження на державний бюджет?

НБУ

Статті • Влада i люди
Набувши популярності серед молоді, кешбек як інструмент підвищення лояльності невдовзі може зникнути з українського фінансового ринку

НБУ

Статті • Влада i люди
Чому державні банки готові підтримувати програму

НБУ

Статті • Влада i люди
1 липня минув рік, як Національний банк став регулятором для небанківських фінансових установ

Законодавство

Статті • Влада i люди
Законопроєкт «Про кредитні спілки», зареєстрований під № 5125, 1 червня 2021 року був розглянутий Верховною Радою України у першому читанні та прийнятий за основу