Колізії та конфлікти

У Києві почали масово звільнятися водії маршруток: перевізникам загрожує банкрутство

15 квітня 2021, 11:07Новини1362

Этот материал также доступен на русском

Навіть підвищення цін на проїзд в деяких столичних маршрутках з 8 до 10 грн ситуацію не рятує. Водії маршруток кажуть про те, що проїзд повинен коштувати 30 гривень, щоб покрити їхні витрати.

  • Посилання скопійованоlink copied

Керівник Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко заявив про те, що столичним перевізникам загрожує банкрутство, оскільки через малу кількість пасажирів в локдаун, їм доводиться працювати в збиток собі.

Крім того, за словами Мойсеєнко, на водіїв чиниться серйозний моральний тиск (люди вимагають проїзду без спецперепусток, іноді спалахують бійки), і вони просто не витримують працювати в таких умовах, а тому – звільняються.

Додатковим негативним фактором є те, що якщо раніше постачальники палива і запчастин давали водіям відстрочку, то тепер вони заявили, що будуть працювати тільки за передоплатою.

“Раніше у нас була розстрочка на паливо до 10 днів, і ми могли якось перекривати, то зараз, мало того, що ми щодня вкладаємо свої кошти і отримуємо збитки, так нам ще поставлено таку умову, що для нас дуже критично. Також банки повністю перестали нас кредитувати, тому що вони розуміють, що багато перевізників збанкрутують вже найближчим часом”, – заявив Ігор Мойсеєнко.

За словами самих водіїв, навіть підвищення цін на проїзд в деяких столичних маршрутках з 8 до 10 грн ситуацію не врятує, адже проїзд повинен коштувати мінімум 30 гривень, щоб покрити їхні витрати за нинішніх умов.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?