Тисячі криптогаманців Solana спустошили хакери на суму близько $8 млн

4 серпня 2022, 17:50Новини343

Этот материал также доступен на русском

Атака торкнулася лише “гарячих” гаманців або гаманців, які завжди підключені до інтернету.

  • Посилання скопійованоlink copied

Блокчейн Solana став мішенню нового злому в криптосфері, і користувачі почали повідомляти про виведення коштів із підключених до інтернету гарячих гаманців, пише Techcrunch, зазначає Investory News.

Так, станом на ранок середи, 3 серпня, невідомий зловмисник вкрав кошти з 7767 гаманців у мережі Solana, йдеться в обліковому записі Solana у Twitter. Криптотрекер компанії SlowMist, що займається безпекою блокчейнів, виявив, що спустошено понад 8000 гаманців. За попередніми оцінками, збитки становлять близько $8 млн.

Як зазначається, атака торкнулася лише “гарячих” гаманців або гаманців, які завжди підключені до інтернету, що дозволяє людям легко зберігати та відправляти токени. Схоже, що вона не обмежується Solana. Джастін Барлоу, інвестор Solana Ventures, повідомив, що його баланс USDC також був обнулений. Криптовалютний аналітик @0xfoobar підтвердив, що “зловмисник краде як нативні токени (SOL), так і токени SPL (USDC)… торкаючись гаманців, які були неактивні менш як шість місяців”.

Атака скомпрометувала інші гаманці, зокрема Phantom, Slope, Solflare та TrustWallet. Зі спустошеними гаманцями слід поводитися як зі скомпрометованими та занедбаними, рекомендують у Solana, закликаючи користувачів перемикатися на апаратні чи “холодні” гаманці.

У Phantom заявили, що активно співпрацюють з іншими командами, “щоб розібратися у виявленій вразливості в екосистемі Solana”. При цьому “команда не вважає, що це проблема, пов’язана з Phantom”. У Slope також заявили, що активно працюють над розв’язанням проблеми. Команда Solana написала у Twitter, що “працюють з кількома дослідниками безпеки та командами екосистеми, щоб визначити основну причину експлойту, яка наразі невідома”.

Засновник блокчейну Avalanche Емін Гюн Сірер зазначив, що транзакції були підписані належним чином. Це означає, що могла статися крадіжка приватних ключів користувачів. @0xfoobar додав, що “ймовірно, щось викликало масову компрометацію закритого ключа”, і попередив, що відгук дозволу гаманця, ймовірно, не допоможе.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?