Зверніть увагу

Користування індивідуальним банківським сейфом: секрети та підводні камені

22 вересня 2021, 11:39Новини528

Этот материал также доступен на русском

Індивідуальні сейфи знаходяться в спецприміщенні банку із сигналізацією та цілодобовою охороною, мають унікальний замок із двома різними ключами, який відкривається лише цими ключами одночасно.

  • Посилання скопійованоlink copied

Якщо ви маєте матеріальні цінності, які не хочете зберігати дома, можна скористатися індивідуальним банківським сейфом на умовах укладеного договору. Є два варіанти зберігання майна у сейфі, які різняться за обсягом відповідальності банку, – повідомляє прес-служба ФГВФО.

Банк приймає на зберігання у клієнта майно, яке поміщає в індивідуальний сейф. Для цього укладається відповідний договір, за яким клієнт передає цінності банку на підставі акту прийому-передачі та опису майна. Банку відомо, яке майно знаходиться в сейфі, і він несе відповідальність за збереження вмісту.

Банк надає сейф, де клієнт сам зберігає свої цінності. У цьому випадку, за договором про надання сейфа, застосовуються положення Цивільного кодексу України про майновий найм (оренду), акт прийому-передачі не складається та відповідальність за вміст сейфа несе сам клієнт.

Індивідуальні сейфи знаходяться в спеціальному приміщенні банку, яке обладнане системою сигналізації та перебуває під цілодобовою охороною, мають унікальний замок із двома різними ключами (один – у клієнта, інший – в банку), який відкривається лише цими ключами одночасно. Відповідно доступ третіх осіб до майна у банківському сейфі неможливий. Водночас клієнт може надати іншій особі право доступу до сейфа шляхом оформлення на неї довіреності.

Клієнт оплачує час користування сейфом і заставу за ключ, розмір та порядок сплати яких визначаються тарифами банку і договором.

Укладаючи договір, клієнту варто приділити увагу таким пунктам:

  • порядок примусового відкриття сейфа;
  • відповідальність за порушення умов договору;
  • порядок видачі вмісту сейфа спадкоємцям;
  • умови розкриття банківської таємниці.

У разі ліквідації банку. З дня початку процедури ліквідації банку Фонд зобов’язаний надіслати повідомлення всім клієнтам, які користуються сейфами про необхідність вилучити своє майно протягом одного місяця з дня повідомлення. Матеріальні цінності, що не були вилучені власниками в зазначений у повідомленні строк, вважаються фондами, на які не можуть претендувати кредитори банку. Вони переходять у розпорядження Фонду для повернення законним власникам.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами

Законодавство

Статті • Влада i люди
Метою закону є регулювання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі