Проблемні борги

Заборгованість із зарплат у 2020 зросла до понад 3 мільярдів

7 квітня 2021, 13:26Новини342

Этот материал также доступен на русском

Багато пенсіонерів живуть за межею монетарної бідності через невідповідність прожиткового мінімуму, встановленого законом, фактичному його розміру.

  • Посилання скопійованоlink copied

Заборгованість з виплати заробітної плати минулого року зросла до 3 млрд 130 млн грн. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова під час презентації своєї щорічного доповіді про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік, – пише finance.ua.

«Продовжує порушуватися право на оплату праці. Заборгованість з заробітної платт зросла до 3 млрд 130 млн грн. Нарешті, завдяки проведеній роботі, все ж, урядом прийнято рішення і створено міжвідомчу робочу групу 28 жовтня 2020 року і 17 грудня було перше засідання. Така комісія щодо вирішення питань заборгованості не збиралася майже три роки», — зазначила вона.

Крім того, за словами омбудсмена, багато пенсіонерів живуть за межею монетарної бідності через невідповідність прожиткового мінімуму, встановленого законом, фактичному його розміру.

«Мою рекомендацію в щорічній доповіді 2019 року щодо встановлення прожиткового мінімуму в розмірі не нижче фактичного, не виконано, і за законом „Про державний бюджет на 2021 рік“ розмір прожиткового мінімуму в два рази менший, ніж фактично в цінах січня 2021 року», — зауважила Денисова.

Також моніторинг показав порушення прав громадян на пільги під час карантину через призупинення або обмеження пільгового проїзду громадян в громадському транспорті. Як зазначила Уповноважений з прав людини, після її втручання таке право було відновлено.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня