Український ВВП зріс в I півріччі на 1% – Мінекономіки

4 серпня 2021, 16:31Новини484

Этот материал также доступен на русском

Наразі відбувається низка консультацій з галузевими організаціями, асоціаціями з пошуку чинних виробництв, які держава може підтримати у різний спосіб.

  • Посилання скопійованоlink copied

У першому кварталі цього року було зафіксовано падіння ВВП на 2,2% в порівнянні з I кварталом 2020 року. Проте впродовж другого кварталу ситуацію вдалося виправити й за результатами першого півріччя очікується зростання ВВП на 1%, повідомили в Мінекономіки, зазначає FinClub.

Так, перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко зазначив, що держава зосереджує свої можливості на стимулюванні економіки в тих точках росту, які сьогодні обраховані.

«Наразі відбувається низка консультацій з галузевими організаціями, асоціаціями з пошуку чинних виробництв, які держава може підтримати у різний спосіб. Це може бути підтримка за механізмом інвестиційних нянь, розвиток інвестиційних парків, податкові пільги та багато різних механізмів», – зазначив Олексій Любченко.

За його словами, такі заходи сприятимуть росту ВВП до 4 % вже у цьому році та збільшенню зайнятості.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні