Цього року ФГВФО планує вдвічі збільшити виплати вкладникам

18 березня 2021, 15:35Новини171

Этот материал также доступен на русском

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує у 2021 році підвищити гарантовану суму відшкодування вкладникам з 200 тис. до 400 тис. грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує у 2021 році підвищити гарантовану суму відшкодування вкладникам з 200 тис. до 400 тис. грн, зазначає FinClub.

«Запит українців на підвищення гарантованої суми відшкодування – зрозумілий і економічно обґрунтований, адже востаннє вона збільшувалася ще 2012 року. Фонд, усвідомлюючи потреби вкладників, ініціює початок поетапного підвищення. Перший крок ми плануємо зробити уже цього року і збільшити суму відшкодування удвічі – до 400 тис. грн», – зазначила фінансовий директор ФГВФО Олена Нужненко.

За її словами, для цього потрібно вирішити ключове для Фонду питання – провести реструктуризацію боргів, які залишилися у спадок від банківської кризи 2014-2017 рр.

Затвердження програми реструктуризації, підвищення суми відшкодування за вкладами і поширення гарантій на Ощадбанк – єдиний пакет законопроєктів, схвалення якого відкриє шлях до якісних змін системи гарантування. Таке пакетне голосування погоджене Радою з фінансової стабільності та також є однією із вимог співпраці з МВФ.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Фонд гарантування вкладів поставив собі за мету досягти європейських стандартів гарантування вкладів. Що потрібно зробити, щоб стратегічна ціль стала досяжною перспективою?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
За офіційною статистикою, станом на березень 2021 р. в Україні було зареєстровано 323 кредитні спілки

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
В результаті приватизації держава позбавиться необхідності докапіталізації банку в майбутньому

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Як зміниться кредитний ринок і банківська система, якщо Фонд гарантування вкладів фізичних осіб матиме необмежені права?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Уривка немає, тому що запис захищений.

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Майже 47 млрд грн основного боргу і ще 64 млрд грн нарахованих відсотків — загалом понад 111 млрд грн повинен буде перерахувати уряду до 2031 року Фонд…