Суд скасував банкрутство АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль”: тепер НБУ має можливість для звернення стягнення на заставу

27 червня 2022, 13:40Новини454

Этот материал также доступен на русском

Також апеляційний суд відмовив у задоволені заяви ініціюючого кредитора про порушення провадження у справі про банкрутство АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль”.

  • Посилання скопійованоlink copied

Північний апеляційний господарський суд 16 червня 2022 року задовольнив апеляційну скаргу Національного банку, скасувавши ухвалу суду першої інстанції про порушення справи про банкрутство АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль” – майнового поручителя за кредитними зобов’язаннями АТ “Банк “Фінанси та Кредит”, – повідомляє прес-служба НБУ.

Також апеляційний суд відмовив у задоволенні заяви ініціюючого кредитора про порушення провадження у справі про банкрутство АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль”.

“Чергове рішення суду доводить, що банкрутство компаніймайнових поручителів банків – це не варіант позбутися зобов’язань. Скасування ухвали суду першої інстанції відкриває можливість для звернення стягнення на заставу з подальшим спрямуванням коштів у рахунок погашення заборгованості банку “Фінанси та Кредит” перед Національним банком”, – зазначив начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Нагадаємо, АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль” є майновим поручителем за зобов’язаннями АТ “Банк “Фінанси та Кредит” перед Національним банком за двома кредитами рефінансування, залученими у 2015 році.

Оскільки АТ “Банк “Фінанси та Кредит” не виконував взяті на себе зобов’язання за кредитами, Національний банк у 2018 році подав до Господарського суду Київської області позов щодо звернення стягнення на предмет застави, переданий АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль” у забезпечення виконання кредитних зобов’язань.

Господарський суд Київської області 22 грудня 2022 року порушив провадження у справі про банкрутство АТ “Білоцерківська Теплоелектроцентраль”, грошові вимоги Національного банку до якого становили 1 439,6 млн грн як такі, що забезпечені заставою майна.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
6 липня 2023 року в ВР зареєстровано проєкт Закону № 9462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень про судовий контроль"

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Часто єдиним ефективним способом призначити особі її заслужену пенсію за віком є лише звернення до суду

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Погане фінансування судів завжди негативно позначається на їх функціонуванні та оперативності

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Крім того, судді розповіли і про закордонний досвід щодо процедури банкрутства та порівняли його з українським

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Норми законодавства, які допускають неоднозначне або множинне тлумачення, завжди трактуються на користь особи