Раді рекомендують ухвалити закон про реструктуризацію валютної іпотеки

9 квітня 2021, 10:53Новини351

Этот материал также доступен на русском

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав до другого читання законопроєкт № 4475 про реструктуризацію валютної іпотеки.

  • Посилання скопійованоlink copied

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав до другого читання законопроєкт №4475 про реструктуризацію валютної іпотеки. Про це в телеграм-каналі написав голова комітету Данило Гетманцев, – пише Мінфін.

Текст законопроєкту із усіма правками до другого читання ще не оприлюднений.

За словами Гетманцева, комітет також погодив законопроєкти № 4398 та № 4399.

«Наше завдання — знайти баланс. На користь позичальника ми взагалі можемо все простити, але ми цього робити не будемо», — сказав Гетманцев.

Нагадаємо, 19 березня 2021 року Верховна рада ухвалила за основу законопроєкт, який пропонує реструктуризувати валютні кредити, взяті під заставу житла.

Документ пропонував конвертацію у гривню валютних зобов’язань і зміну процентних ставок і термін погашення кредиту. Днем реструктуризації буде дата вступу в силу даного документа. Водночас кредиторам додатково виділять 30 днів для проведення усіх необхідних обчислень.

Нацбанк виступав проти неринкової реструктуризації валютної іпотеки. В НБУ заявили, що реструктуризація кредитів в іноземній валюті має відбуватися на ринкових умовах.

На початку жовтня 2020 року в Україні продовжили мораторій на стягнення по валютній іпотеці. Він діє в країні з 2014 року. Таким чином його продовжили до 21 квітня 2021 року.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму