Зверніть увагу

Ощадбанк запустив нову програму кредитування бізнесу

22 лютого 2021, 10:48Новини152

Этот материал также доступен на русском

Нова програма Ощадбанку з використанням портфельних гарантій держави має зробити кредитування бізнесу більш доступним.

  • Посилання скопійованоlink copied

Нова програма Ощадбанку з використанням портфельних гарантій держави має зробити кредитування бізнесу більш доступним. Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

Значно зменшені вимоги до забезпечення за кредитом – таку перевагу для позичальників має нова програма кредитування Ощадбанку з застосуванням портфельних гарантій держави.

У рамках урядової програми представникам мікро-, малого та середнього бізнесу надаються державні гарантії до 70% від суми кредиту.

Кредити за портфельними гарантіями надаються суб’єктам господарювання з річним чистим доходом (виручкою) від реалізації до 50 млн євро або кількістю працівників до 250 осіб. Максимальна сума кредиту – 100 млн гривень.

У банку зазначають, що кредитування за портфельними держгарантіями можна поєднувати з іншими державними програмами, в тому числі з програмою «Доступні кредити 5-7-9%» (в частині інвестиційних та антикризових кредитів).

Нагадаємо, на початку вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3659-д про надання державних гарантій на портфельній основі.

Портфельні гарантії – це зобов’язання держави погасити перед банком до 80% кредитів (кредитного пулу) підприємця, якщо він збанкрутує.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Заява має подаватися до органу, яка у даний момент здійснює кримінальне провадження: під час досудового розслідування — до слідчого чи прокурора, а під час судового провадження —…

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Законодавство передбачають більш ніж достатню кількість важелів та ефективних правових інструментів, якими може скористатися кредитор при здійснені захисту своїх майнових прав

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Як буде змінюватися ринок NPL в 2021 році, і чому одним з його драйверів стане продаж кредитних портфелів держбанків.