Зверніть увагу

НМТ та повітряна тривога: пам’ятка учасника

5 червня 2023, 12:12Новини197

Під час повітряної тривоги тестування буде призупинено, це буде зроблено в спеціальному сервісі тестової програми

  • Посилання скопійованоlink copied

Під час складання національного мультипредметного тесту в Україні можлива ситуація, за якої в регіоні буде оголошено повітряну тривогу. Як вплине оголошення тривоги на проведення тесту та якими мають бути дії учасника НМТ?

Усі фахівці, які працюватимуть у тимчасових екзаменаційних центрах в Україні, дотримуватимуться чіткого алгоритму дій під час повітряної тривоги.

Оголошення тривоги до прибуття в екзаменаційний центр

Якщо повітряна тривога буде оголошена до прибуття учасника тестування в екзаменаційний центр, йому необхідно дочекатися до її завершення в безпечному місці.

Після завершення тривоги учасник має доїхати до екзаменаційного центру і взяти участь у тестуванні.

Якщо фахівці екзаменаційного центру ухвалять рішення про скасування проведення тестування в цей день, учаснику буде запропоновано скласти тест під час додаткової сесії НМТ.

Також неявка учасника на тестування через оголошення тривалої повітряної тривоги в регіоні вважатиметься поважною причиною для участі в додатковій сесії. У цьому випадку учасник НМТ не має додавати додаткових підтверджень пропуску тестування.

Для участі в тестуванні необхідно буде лише подати заяву про участь у додатковій сесії. Така можливість передбачена в персональному кабінеті учасника тестування.

Оголошення тривоги під час перебування в екзаменаційному центрі

Призупинення тестування

Під час повітряної тривоги тестування буде призупинено, це буде зроблено в спеціальному сервісі тестової програми.

При цьому час проходження оцінювання зупиниться, щоб в учасника НМТ була можливість після завершення повітряної тривоги та сигналу «Відбій» завершити оцінювання, продовживши його з тієї хвилини й того завдання, коли відбулося призупинення.

Після сигналу «Відбій повітряної тривоги» та повернення до тестової аудиторії учасник продовжить працювати саме з тим варіантом завдань, над яким почав працювати до оголошення тривоги.

Однак така можливість буде доступна лише тим учасникам, під час оцінювання яких буде оголошена недовготривала тривога.

Довготривала тривога

Довготривалою тривогою під час першої зміни у двозмінному пункті тестування вважається тривога, яка триває понад півтори години.

Тобто якщо ви складаєте НМТ в першу зміну в такому пункті, то повернутися до виконання тесту можна буде, якщо тривога триватиме не довше 1 години 30 хвилин.

Якщо тривога триватиме довше, тестування не буде продовжене, а учасники отримають право взяти участь у НМТ під час додаткової сесії.

Важливо: ця умова стосується лише пунктів, які працюють у дві зміни.

Під час проходження тестування в другу зміну або проходження його в пункті, де тестування відбувається лише в одну зміну, можна буде продовжити тестування, якщо тривога триватиме не довше 2 годин 20 хвилин. Це пов’язано з тим, що в пункті немає іншої зміни учасників, і пункт може продовжити роботу.

Якщо повітряна тривога триватиме довше, учасникам НМТ буде запропоновано пройти НМТ під час додаткової сесії оцінювання.

Пауза в НМТ. Перебування в укритті

Після оголошення сигналу тривоги учасники тестування разом з персоналом пункту тестування мають перейти в укриття.

Учасники НМТ можуть забрати особисті речі, що були залишені в спеціально відведеному місці перед початком тестування. Для цього вони мають бути компактно складені заздалегідь при здачі на зберігання.

Водночас користування засобами мобільного зв’язку або іншими гаджетами в укритті буде заборонено.

Учасники тестування зможуть спілкуватися між собою в укритті, але лише на теми, що не стосуються змісту завдань. За цим слідкуватимуть інструктори та персонал, який перебуватиме в укритті.

Подання заяв на участь у додатковій сесії

У випадку довготривалої тривоги після оголошення сигналу відбою учасники мають подати заяву щодо складання НМТ під час додаткової сесії.

Інструкцію про алгоритм дій у такому випадку надасть відповідальний за пункт тестування, а персонал пункту тестування забезпечить учасникам усю необхідну допомогу в оформленні заяви.

Ніяких додаткових документів, які мають підтвердити факт довготривалої тривоги та право на участь у додатковій сесії, учаснику не потрібно.

Важливо: заяви на участь у додатковій сесії необхідно подати одразу в пункті тестування.

Якщо і під час основної, і під час додаткової сесії буде оголошено тривогу, яка виявиться довготривалою, у такому випадку учасник після ухвалення рішення про завершення НМТ в екзаменаційному центрі має звернутися до відповідального працівника екзаменаційного центру. Такі питання будуть вирішуватись в індивідуальному порядку.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…