Колізії та конфлікти

НКРЕКП оштрафувала три компанії ДТЕК на 1,7 млн грн

11 березня 2021, 15:11Новини117

Этот материал также доступен на русском

У свою чергу в ДТЕК не згодні з таким рішенням регулятора.

  • Посилання скопійованоlink copied

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, за результатами позапланових перевірок компаній «ДТЕК Західенерго», «ДПЕК Дніпроенерго» і «ДТЕК Східенерго» вирішила накласти на ці компанії максимальний штраф у розмірі 1,7 млн ​​гривень, зазначають у НКРЕКП, повідомляє Finance.ua.

Так, підставою для перевірок було недотримання обов’язку виробників електроенергії мати необхідні резерви палива з метою забезпечення безпеки поставок електрики.

«Такі кричущі порушення, які призвели до ситуації, коли вся країна опинилася під ризиком відключення від електропостачання, заслуговують суворих штрафних санкцій. Втім ми сьогодні накладаємо на ці компанії максимальний штраф, а перед законодавцями ми будемо ініціювати питання про збільшення розміру штрафів у подібних ситуаціях», — сказано в повідомленні з посиланням на голову НКРЕКП Валерія Тарасюка.

Як зазначається, матеріали перевірок зазначених підприємств ДТЕК були також направлені до Антимонопольного комітету, Міненерго і Держенергонагляду для проведення перевірки технічного стану обладнання компаній, надання оцінки причин, які призвели до технологічних відмов обладнання, та відповідних організаційних висновків.

У свою чергу в ДТЕК не згодні з таким рішенням регулятора. За повідомленням «ДТЕК Енерго», аномальне збільшення споживання вугілля було викликано непрогнозованим підвищенням енергоспоживання в грудні минулого року і зниженням генерації АЕС.

Фото взято на сайті Depositphotos.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?