За кордоном

Країни G20 можуть заморозити борги бідних країн до кінця 2021 року

16 квітня 2021, 12:43Новини154

Этот материал также доступен на русском

Лідери G20 схвалили продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв’язку з пандемією COVID-19 і висловилися за рівний доступ до вакцин.

  • Посилання скопійованоlink copied

У Світовому банку очікують, що країни Великої двадцятки (G20), зокрема Китай та США продовжать заморозку стягнення боргів та платежів на їхнє обслуговування до кінця 2021 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова президента Світового банку Девіда Мальпаса.

Ініціатива G20 з замороження боргів для бідних країн допомогла останнім відкласти платежів у 5,7 мільярда доларів станом на кінець 2020 року. Очікується, що до червня-2021 перенесуть виплати ще 7,3 мільярда доларів.

Продовження заморозки боргових виплат до кінця 2021 року допоможе бідним економікам зберегти кошти для боротьби з COVID-19, кажуть у СБ. Водночас, за словами Мальпаса, це подовження має бути останнім.

Паралельно в МВФ заявили що Фонд погодив виділення третього грантового траншу для своїх 28 найбідніших членів, аби покрити їхні виплати на обслуговування боргу. З метою вивільнення коштів цих країн під боротьбу з COVID-19, 238 мільйонів доларів спрямують до 15 жовтня на відповідні виплати.

У листопаді лідери G20 схвалили продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв’язку з пандемією COVID-19 і висловилися за рівний доступ до вакцин.

Економічна правда

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму