КМУ затвердив порядок розроблення містобудівної документації на місцевому рівні

7 вересня 2021, 14:04Новини625

Этот материал также доступен на русском

Відповідну постанову № 926, розроблену Мінрегіоном, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 1 вересня.

  • Посилання скопійованоlink copied

Уряд затвердив Порядок розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації.

Відповідну постанову № 926, розроблену Мінрегіоном, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 1 вересня, зазначає Юрліга.

Згідно з документом Порядок визначає склад, зміст, механізм розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації на місцевому рівні: комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади, генерального плану населеного пункту, детального плану території, а також склад, зміст та порядок розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту.

«Відтепер громади можуть розробляти новий вид містобудівної документації – комплексні плани просторового розвитку території громади. Водночас передбачено, що містобудівна документація розроблятиметься в електронному вигляді. Це забезпечить наповнення містобудівного та Державного земельного кадастрів даними містобудівної документації на місцевому рівні», – роз’яснила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

У Мінрегіоні пояснили, що на місцевому рівні затверджуватиметься така містобудівна документація:

  • комплексні плани просторового розвитку території громади;

  • генеральні плани населених пунктів;

  • детальні плани території в межах відповідних громад (як в межах, так і за межами населених пунктів).

Як зазначається, для населених пунктів, включених до Списку історичних населених місць України, Порядком передбачено обов’язкове розроблення генеральних планів, невід’ємною частиною яких мають стати історико-архітектурні опорні плани. Для якісного розроблення таких генеральних планів важливим є доступ розробників до актуальних вихідних даних, зокрема, до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні