Проекти та інновації

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві: у ВРУ рекомендують прийняти законопроєкт

31 березня 2021, 18:26Новини147

Этот материал также доступен на русском

Також визначаються ключові питання діяльності Фонду.

  • Посилання скопійованоlink copied

31 березня у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики. Члени Комітету розглянули доопрацьований до другого читання проєкт Закону про фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, № 3205-2, повідомляє Інформаційне управління Апарату ВРУ.

Законопроєктом передбачається створення Фонду часткового гарантування кредитів в сільському господарстві з метою підтримки малих та середніх суб’єктів підприємництва, включаючи фермерські господарства, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів перед фінансовими установами за кредитними договорами з метою створення умов для стабільного функціонування сільського господарства в Україні.

Також визначаються ключові питання діяльності Фонду, зокрема порядок формування статутного капіталу Фонду, умови його збільшення та зменшення; порядок скликання, компетенція та порядок прийняття органами управління Фонду рішень. Деталізація цих питань, а також врегулювання інших аспектів корпоративного управління у Фонді може передбачатися статутом, який приймається Загальними зборами учасників Фонду. Як очікується, прийняття проєкту Закону України покращить доступ малих та середніх суб’єктів підприємництва, що здійснюють діяльність у сільському господарстві, що здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції до кредитних ресурсів, розширення виробництва, поліпшення фінансового стану таких підприємств та підвищення їх конкурентоспроможності.

За результатами розгляду законопроєкту ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проєкту Закону про фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (№ 3205-2) з поправками, поданими від Комітету, відповідно до пункту 4, частини першої статті 15 закону України «Про комітети Верховної Ради України» з урахуванням техніко-юридичного і редакційного уточнення деяких її положень та рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований до другого читання проєкт Закону про фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (№ 3205-2) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Як держава може підтримати і захистити власну економіку в умовах російської агресії?

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Після пояснення незрозумілих для народних депутатів юридичних термінів, законопроект 4409 був рекомендований до ухвалення у другому читанні і в цілому

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Розроблений Мін’юстом законопроект 4409 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства ще чекає на розгляд під час нинішньої сесії Верховної Ради, але експерти вже готуються до…