Евакуйовані українці зможуть отримати держдопомогу на вокзалі, – “Укрпошта”

20 травня 2022, 13:39Новини375

Этот материал также доступен на русском

Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих.

  • Посилання скопійованоlink copied

Українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, відтепер зможуть отримати від держави грошову компенсацію під час евакуації.

Про це повідомляє пресслужба “Укрпошти”, – пише БЦ.

“Для цього “Укрзалізниця” передає дані зі своїх евакуаційних рейсів працівникам “Укрпошти”. Видачу готівки здійснює “Укрпошта” безпосередньо на території залізничного вокзалу у Львові. Невдовзі до переліку вокзалів, де проводитимуться виплати, доєднаються Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих. Ці дані передаються працівникам “Укрпошти”, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста-призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти.

“Виплата грошової допомоги людям, що евакуюються, – черговий приклад співпраці двох компаній державного сектору економіки. Це додаткове навантаження і на наших працівників, яким доводиться в режимі реального часу займатися підготовкою виплати коштів, і для працівників Укрзалізниці, які прямо в дорозі формують відомості. Але ми саме ті компанії, які мають інфраструктуру, достатню для реалізації поставлених державою задач”, – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Починаючи з 17 травня працівники “Укрпошти” на території центрального залізничного вокзалу Львова щоденно проводять грошові виплати пасажирам двох евакуаційних потягів. Зазначається, що пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис. грн.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”