Bloomberg: на тлі банківських потрясінь зафіксовано рекордне падіння ціни на нафту

17 березня 2023, 16:12Новини290

Этот материал также доступен на русском

Тепер інвестори очікують на можливу реакцію на цей обвал з боку картелю ОПЕК+

  • Посилання скопійованоlink copied

Нафта зазнала найбільших втрат за тиждень цього року. Падіння сировини пов’язане із значними потрясіннями на світових ринках у банківському секторі, пише Bloomberg.

11 березня 16-го за величиною банк США Silicon Valley Bank (SVB) було визнано банкрутом. SVB став другим за величиною банкрутом в історії США після Washington Mutual Bank. Крах кредитної організації призвів до падіння курсів акцій у Європі та закриття ще одного банку в США.

Сьогодні, 17 березня, ф’ючерси на нафту марки West Texas Intermediate опустилися нижче за $69 за барель. За підсумками тижня падіння становило близько 10%.

Тепер інвестори очікують на можливу реакцію на цей обвал з боку картелю ОПЕК+. Агентство зазначає, що глави ОПЕК+ із Росії та Саудівської Аравії вже провели зустріч у Ер-Ріяді, на якій обговорили зусилля групи щодо сприяння стабільності ринкового балансу.

Однак галузевий консультант FGE прогнозує, що ОПЕК+ не прийматиме жодних дій, поки вартість нафти марки Brent не впаде нижче за $70 за барель, причому на тривалий період часу.

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що ринок нафти у першій половині 2023 року буде профіцитним, незважаючи на скорочення видобутку нафти у Росії у березні. Євросоюз очікує, що середня ціна на нафту марки Brent цього року становитиме $84,8 за барель. 15 березня вартість нафти Brent опускалася нижче за $72 за барель вперше з 22 грудня 2021 року.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму