Арахамія закликав українців готуватися до нової мобілізації і запасатися їжею: у Міноборони відреагували

28 березня 2023, 08:54Новини4190

Этот материал также доступен на русском

У Міноборони повідомили, що потреби у залученні нових бійців залежать від розвитку ситуації на фронті, а жодних “нових хвиль мобілізації” не існує.

  • Посилання скопійованоlink copied

У Міноборони України спростували заяви очільника правлячої партії “Слуга народу” Давида Арахамії про “посилення мобілізації”.

Там повідомили, що потреби у залученні нових бійців залежать від розвитку ситуації на фронті, а жодних “нових хвиль мобілізації” не існує.

На цьому наголосила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, – повідомляє Прямий.

“Об‘єктивно мобілізація триває з 24 лютого на виконання указу президента. Завдяки мобілізації і високій мотивації нашого народу ми вже зберегли державу весною 2022-го і тепер доведемо справу до кінця та звільнимо наші землі. Якщо ви бачите заголовки про мобілізацію – це буденна реальність війни, а не новина. Але для спокійного сприйняття реалій треба знати, що ніяких хвиль мобілізації немає”, – зазначила Маляр.

Заступниця міністра вчергове окремо наголосила, що все відбувається в плановому порядку.

“Потреби у мобілізації залежать від розвитку ситуації на фронті – це очевидні речі, це не новина… Тема мобілізації – ніяка не новина і актуальна аж до самої перемоги. І сприймати її варто саме так”, – додала Маляр.

Водночас вона зауважує, що українці мають розглядати усі можливі сценарії розвитку подій, щоб бути готовими протистояти на будь-якому напрямку у будь-який час.

“Будь-які заголовки з припущенням розвитку подій – це не новина, а лише припущення. Всі припущення мають право на життя, але об’єктивно існує лише те, що зараз відбувається на фронті і те, що вже сталось. З усіх прогнозів цієї війни точний лише один – ми у ній переможемо”, – резюмувала Маляр.

Нагадаємо, напередодні, як пише “Апостроф”, голова правлячої політичної партії України “Слуга народу” Давид Арахамія в інтерв’ю британському телеканалу Sky News заявив, що в Україні можуть посилити мобілізацію через можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі. За його словами, на цей час Україна не ставиться серйозно до загрози, оголошеної російським диктатором путіним щодо розміщення російського стратегічного ядерного арсеналу на території білорусії. Однак, як показує практика, від таких сусідів варто чекати чого завгодно. Арахамія переконаний, що Україна має бути готовою до можливості того, що росія може передати свою ядерну зброю білорусі. На його думку, така дія може призвести до появи нового фронту. Тоді в Україні може бути оголошено додаткову мобілізацію військовослужбовців.

“Це може означати залучення більшої кількості людей до армії. Нам потрібно принаймні ще вісім бригад, щоб контролювати цю лінію фронту. На щастя для нас, ця територія та рельєф схожі на болота. Тому важко напасти”, – вважає Арахамія.

При цьому він закликав українців запастися їжею у разі пошкодження енергетичних об’єктів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму