Жителі столиці отримали понад 21 мільйон гривень компенсації за електроенергію

19 квітня 2021, 13:32Новини127

Этот материал также доступен на русском

Починаючи з квітня така компенсація не передбачена. Таким чином, у платіжках за березень сума до сплати востаннє зменшується на розмір компенсації.

  • Посилання скопійованоlink copied

Через встановлення фіксованої ціни на електроенергію, у І кварталі 2021 року компенсація від держави щомісячно надавалась жителям з електроопаленням та багатодітним сім’ям. У столиці її отримувачами стали 10,5 тис. клієнтів, яким за три місяці на особові рахунки надійшло 21,87 млн грн.

Про це свідчать дані енергопостачальника YASNO, – пише Finance.ua.

Хто отримав компенсацію:

  • відповідно до постанови Кабміну, споживачі з електроопаленням та багатодітні сім’ї отримували компенсацію вартості електроенергії за фіксованою ціною 1,68 грн/кВт∙год та зниженим тарифом 0,9 грн/кВт∙год у січні, лютому та березні 2021 року.

Починаючи з квітня така компенсація не передбачена. Таким чином, у платіжках за березень сума до сплати востаннє зменшується на розмір компенсації.

У компанії зазначають, що крім паперового рахунку клієнти, що не мають субсидії, можуть побачити зарахування компенсації в Особистому кабінеті у блоці «Абонентська книжка» – графа «Субсидії» або у блоці «Кошти» – розділ «Платежі і субсидії». Субсидіантам компенсація надається у монетизованій формі, тому вона не відображається в Особистому кабінеті та платіжках цих споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • Борги побутових клієнтів АТ «Київгаз» за розподіл газу становлять 4,8 млн грн. З них 16,5% споживачів в 2021 році жодного разу не платили за розподіл блакитного палива.
  • Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в лютому 2021 року склали 27,3 млрд грн, на 39,3% більше, ніж у лютому минулого року (19,6 млрд грн).
  • За несплату за користування житлово-комунальними послугами до боржників може застосовуватись відповідальність у формі стягнення пені, припинення надання комунальних послуг, виселення з житла та звернення стягнення на нерухомість відповідно до норм законодавства.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня