Проекти та інновації

Зеленський підписав закон про продаж земельних ділянок на е-аукціонах

25 червня 2021, 16:51Новини254

Этот материал также доступен на русском

Обсяг винагороди оператору електронного майданчика, порядок його сплати та повернення, а також інші деталі організації земельних торгів надалі визначатимуться КМУ.

  • Посилання скопійованоlink copied

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2195 про внесення змін до Земельного кодексу України та закон “Про оренду землі” щодо продажу на електронних аукціонах земельних ділянок, що перебувають у державній і комунальній власності, або прав на них, зазначає Investory News.

Закон №2195, який парламент ухвалив 18 травня, забезпечує публічність і прозорість продажу та передачі у користування земельних ділянок державної та комунальної власності в електронній системі торгів, проведених в системі інтернет у форматі аукціону в режимі реального часу.

Документ уточнює, що земельні торги проводитимуться відповідно до договору між організатором торгів і оператором електронного майданчика. Рішення щодо проведення земельних торгів ухвалюватиме їх організатор, вказавши стартову ціну лота, термін та інші умови користування земельною ділянкою, а також уповноважена ним особа для укладання відповідного договору.

Обсяг винагороди оператору електронного майданчика, порядок його сплати та повернення, а також інші деталі організації земельних торгів надалі визначатимуться Кабінетом Міністрів України в установленому порядку.

За підсумками аукціону з учасником, який запропонував найвищу ціну (цінова пропозиція) за земельну ділянку або вищу плату за користування нею, укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, прав на здійснення забудови або успадкування земельної ділянки.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, ухвалення закону №2195 дозволить оптимізувати законодавство з питань продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності, удосконалить і прискорить механізми й процедури її продажу та передачі, підвищить економічну ефективність проведення аукціонів і збільшить надходження до державного та місцевого бюджетів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами

Законодавство

Статті • Влада i люди
Метою закону є регулювання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі