Проекти та інновації

Visa планує інтегрувати оплату товарів та послуг цифровими активами

6 лютого 2023, 17:42Новини290

Технологію у Visa вже протестували та залишились задоволені результатом

  • Посилання скопійованоlink copied

Голова криптовалютного підрозділу платіжної компанії Visa К’ю Шеффілд розповів про нові плани компанії з інтеграції оплати цифровими активами. Як повідомив Шеффілд під час свого виступу на StarkWare Sessions 2023, Visa дозволить своїм клієнтам конвертувати криптовалюти у фіатні гроші та навпаки.

«Це одна зі сфер, де ми хочемо розвивати м’язову пам’ять. Так само, як ми можемо конвертувати долари в євро під час міжнародних транзакцій, ми повинні мати можливість конвертувати цифрові токенізовані долари у їх традиційний фіатний відповідник», — розповів К’ю Шеффілд, наголосивши, що в найближчому майбутньому платіжний гігант дозволить конвертувати саме стейблкоїни.

Точних термінів запуску нової послуги Шеффілд не назвав, втім запевнив, що технологію у Visa вже протестували та залишились задоволені результатом.

За словами голови криптопідрозділу, платіжний гігант досліджує як включити технологію блокчейн у свою існуючу мережу, щоб прискорити здійснення переказів. Втім, поки міжнародні перекази відбуваються у системі Swift, яка не підтримує операції зі стейблкоїнами.«Наразі ми працюємо зі Swift, тому користувачі не можуть переміщувати гроші так часто та оперативно, як хотілося б, оскільки у мережах Swift існує ряд обмежень. Ми експерементуємо, тестуємо та шукаємо нові рішення, щоб користувачі могли здійснювати криптовалютні перекази», — пояснив Шеффілд.

Нагадаємо, ще наприкінці грудня 2022 року, представники Visa заявили про те, що впровадження автоматичних платежів може підштовхнути власників криптовалют використовувати свої накопичення як платіжні кошти, що позитивно позначиться на популяризації цифрових активів.

У світі традиційних фінансів подібні послуги вже давно стали буденністю. Втім, у сфері цифрових активів, коли доступ до закритих ключів і можливість оперувати своїми коштами мають лише власники криптовалют, подібне рішення є великим кроком.

«Поки що рано робити висновки, розвиток блокчейну перебуває на самому початку. Але ми віримо, що стейблкоїни та державні цифрові валюти мають потенціал зайняти важливу роль у платіжній галузі. Маємо безліч ініціатив у цьому напрямку», — наголосив гендиректор Visa Ел Келлі на щорічній презентації для акціонерів.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
путін власноруч і публічно, якщо не знищив вибудований роками імідж професійного борця з міжнародним тероризмом, то суттєво зашкодив йому

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби