Зверніть увагу

Українці можуть підтримати благодійну акцію «Подаруй світло дітям» і зібрати рюкзаки «безпеки та розвитку» для дітей, які втратили батьків внаслідок війни

13 січня 2023, 13:34Новини242

Этот материал также доступен на русском

Серед дітей-сиріт, заради яких розпочали благодійний збір, є підопічні центрів взаємодопомоги Save Ukraine: 4-річні Ярослав з Сєвєродонецька та Мілана з Бахмута.

  • Посилання скопійованоlink copied

Українці можуть долучитися до підтримки благодійної акції «Подаруй світло дітям», яку ініціювала благодійна організація Save Ukraine за підтримки ПриватБанку. Мета проєкту – зібрати кошти на рюкзаки «безпеки та розвитку» для дітей, які стали сиротами внаслідок війни.

Організатори поставили собі за мету зібрати 35 мільйонів гривень, аби щонайменше 5 тисяч дітей-сиріт отримали планшети та рюкзачки. Війна забрала у них найдорожче – батьків, а часто і рідну домівку, школу і друзів.

Підтримати, потурбуватися і дати можливість навчатися – те, як усі українці разом можуть допомогти таким дітям. Саме тому за кошти, зібрані у рамках акції «Подаруй світло дітям», буде придбано планшети із програмами для навчання та розвитку, а також рюкзачки з повербанками, пледами, іграшками та іншими корисними речами.

«Ми не дарма обрали саме таке наповнення, бо діти, якими опікується наша організація, були вимушені подорослішати. Їхні мрії – дорослі. Їхні мрії викривлені жахливою реальністю. Тож ми вважаємо, що цьогорічні подарунки мають бути про безпеку та розвиток. Аби діти відчули, що дорослі піклуються про них. Аби побачили, що у них є майбутнє», — зазначив Микола Кулеба, засновник і керівник благодійної організації Save Ukraine.

Серед дітей-сиріт, заради яких розпочали благодійний збір, є підопічні центрів взаємодопомоги Save Ukraine: 4-річні Ярослав з Сєвєродонецька та Мілана з Бахмута.

Батько Ярослава — український воїн — загинув у важких боях за Донеччину. Чоловік встигнув вмовити дружину виїхати з сином у безпечне місце, а вже за декілька місяців родина отримала трагічну новину. Тепер Ярослав – єдина мамина розрада, і йому потрібно вчитися, розвиватися і рости гідним нащадком свого батька.

Маленька Мілана також втратила тата через війну й дивом вижила сама. Втікаючи від обстрілів з донькою на руках, батько був смертельно поранений металевим уламком ворожої ракети. Пережити цей жах Мілані може допомогти й ця благодійна акція,

На жаль, таких історій втрат в Україні сьогодні надто багато. Проєкт «Подаруй світло дітям» має на меті зменшити стрес маленьких українців від пережитих втрат і подарувати їм надію на світле майбутнє.

Акцію підтримали також українські зірки: Тарас Тополя, Олександр Педан, MamaRika, Тимур Мирошниченко, Арсен Мірзоян, Тоня Матвієнко, KOLA, та Гурт TVORCHI.

Долучитися до благодійного збору коштів можна через кнопку «Добро» у додатку «Приват24», на сайті blago.privatbank.ua (https://blago.privatbank.ua/view/362) а також в терміналах самообслуговування, банкоматах, і в касах відділень банку.

Дати заявку на допомогу можна заповнивши форму.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”