За кордоном

У США затримуються тисячі авіарейсів через дим від лісових пожеж у Канаді

9 червня 2023, 12:42Новини150

Этот материал также доступен на русском

Найближчими днями у Нью-Йорку очікуються дощі, які мають покращити ситуацію, повідомив напередодні телеканалу CNBC представник авіакомпанії Delta Air Lines.

  • Посилання скопійованоlink copied

В аеропортах східного узбережжя США затримуються тисячі авіарейсів через сильний дим від природних пожеж у Канаді.

Затримки рейсів торкнулися аеропортів Нью-Йорка, Філадельфії та Ньюарку (штат Нью-Джерсі), повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними FlightAware, у середу було затримано понад 5,7 тис. рейсів до, із та всередині США, станом на 17:00 четверга – ще понад 1 тисячу.

Найближчими днями у Нью-Йорку очікуються дощі, які мають покращити ситуацію, повідомив напередодні телеканалу CNBC представник авіакомпанії Delta Air Lines.

Федеральне управління цивільної авіації (Federal Aviation Administration, FAA) заявило, що йому, швидше за все, доведеться вжити заходів для безпечного управління рейсами до Нью-Йорка, Вашингтона (округ Колумбія), Філадельфії та Шарлотти (штат Північна Кароліна) у зв’язку і низькою видимістю через смог.

Американські служби охорони здоров’я закликають жителів східних районів США не виходити на вулицю через підвищений ризик загострення хворою дихальних шляхів.

Останні кілька днів горять ліси у провінції Квебек у Канаді. Влада країни була змушена евакуювати населення. Дим від пожеж поширився територією 10 штатів США.

Раніше у четвер президент США Джо Байден поговорив із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і запропонував підтримку у боротьбі з лісовими пожежами.

Напередодні Трюдо заявив, що Канада зіткнулася з “найгіршим сезоном лісових пожеж” за всю історію спостережень.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?