Зверніть увагу

ТОП – 5 помилок при подачі податкової звітності

27 березня 2023, 12:42Новини406

Этот материал также доступен на русском

Слід пам’ятати, у разі якщо платником податку у податковій декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою

  • Посилання скопійованоlink copied

Фахівці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків під час здійснення податкового супроводження платників податків та проведення камеральних перевірок виявляють ряд порушень допущених платниками податків при подачі податкової звітності щодо обов’язкових реквізитів, – повідомляє прес-служба відомства.

Вичерпний перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація визначено п. 48.3 статті 48 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) натомість деякі платники не дотримуються даної норми.

Найчастіші помилки при подачі податкової звітності:

1. Невірно зазначено дату подання звіту (абз. 9 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).

2. Зазначають прізвище ім’я по батькові посадових осіб повністю. Потрібно зазначати – ініціали, прізвище посадових осіб платника податків (абз. 11 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).

3. Не вірно зазначають найменування контролюючого органу, до якого подається звітність (абз. 8 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).

4. Зазначають скорочене найменування платника податків. Натомість абз. 4 п. 48.3 ст. 48 Кодексу потрібно зазначати повне найменування.

5. Не відображають інформацію про додатки, що додаються до декларації та які є її невід’ємною частиною (абз. 10 п. 48.3 ст. 48 Кодексу).

Слід пам’ятати, у разі якщо платником податку у податковій декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою, крім випадків, встановлених пунктом 46.4 статті 46 (пункт 48.7 статті 48 Кодексу).

Тож, шановні платники, будьте уважними, і пам’ятайте: у разі виникнення запитань, ви завжди можете звернутися за допомогою до свого податкового координатора.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

ДПС

Статті • Влада i люди
Слід зразу наголосити, що ніяких кардинальних змін у принципах оподаткування доходів фізичних осіб не відбулось