Тепловики не підвищать тарифи, якщо Кабмін оплатить різницю

22 вересня 2021, 09:40Новини524

Этот материал также доступен на русском

Тарифи на тепло в Києві вже перерахували з урахуванням нинішніх цін на газ. Суми вийшли значні, проте киян поки вирішили ними не лякати.

  • Посилання скопійованоlink copied

Тарифи на тепло в Києві вже перерахували з урахуванням нинішніх цін на газ. Суми вийшли значні, проте киян поки вирішили ними не лякати. Чекають, що влада, як і обіцяла, компенсує різницю між реальним тарифом і тим, по якому повинні будуть платити мешканці столиці, – повідомляє Україна Комунальна.

Влада обіцяла знайти компенсатори для збільшення тарифів ще в меморандумі, який був підписаний нею з Асоціацією міст України. Крім того, в уряді переконують українців, що і в нинішньому опалювальному сезоні тарифи на тепло залишаться на рівні торішніх.

Якщо виходити з простих арифметичних розрахунків, то вони повинні вирости. Тарифи на тепло не підвищувалися з 2019 року. З тих пір виросли ціни на все, що стосується виробництва теплової енергії. Однак влада закликає комунальників не підвищувати розцінки на свій продукт.

“Київтеплоенерго” до сих пір працює за тарифами, встановленими ще в 2019 році. За цей період зросла вартість природного газу, підвищився тариф на послуги з розподілу природного газу, підвищилася ціна електроенергії, зросла вартість виробництва теплової енергії на ТЕЦ тощо”, – йдеться в прес-релізі КМДА.

В адміністрації вже порахували, якими повинні бути економічно обґрунтовані тарифи на тепло і гарячу воду. Тепер чекають обіцяної владою компенсації між бажаним і дійсним.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
У 2020 році київські комерційні комунальні підприємства уклали в системі Prozorro близько 4 тисяч договорів на загальну суму 17,2 млрд грн

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки