США передадуть Україні танки Abrams значно швидше, ніж обіцяли спочатку

22 березня 2023, 12:40Новини162

Однак це буде старіша модель

  • Посилання скопійованоlink copied

США значно скоротять час, необхідний для доставки танків Abrams в Україну, відправивши старіші моделі M1-A1 основного бойового танка Америки замість більш сучасної версії танка.

Про це пише CNN з посиланням на двох американських посадовців.

Це дозволить прибути танкам в Україну вже восени цього року, тоді як за попереднім графіком для такої доставки вимагалося не менше року. Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що США працюють над тим, щоб прискорити доставку танків в Україну.

«Ми працюємо над цим. Є деякі зміни, які ви можете внести до процесу, щоб прискорити його, – сказав Кірбі. – Пентагон працює так швидко, як може».

США раніше оголосили, що відправлять більш сучасну версію M1-A2 бойового танка Abrams, але це вимагало створення нових танків, або модернізації існуючих старих танків, а потім навчання українських екіпажів більш досконалій системі. M1-A2 має нову цифрову систему наведення, яка робить його більш боєздатним танком, але й складнішим у керуванні та обслуговуванні.

США відправлять Україні 31 танк M1-A1 Abrams – стільки ж, скільки було оголошено раніше. Це обсяг для повного українського танкового батальйону.

Раніше США попередили, що доставка танків в Україну займе час. «У нас просто немає надлишкових запасів цих танків у США», – заявила прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх.

Найближчими тижнями низка інших країн готова відправити в Україну західні танки. Минулого тижня Німеччина заявила, що українські екіпажі майже завершили навчання на танках Leopard 2, і невдовзі можна буде відправити їх в Україну.

У понеділок Норвегія оголосила, що поставила Україні танки Leopard 2, а Іспанія заявила, що цього тижня українські екіпажі завершать навчання на танках Leopard 2A4. Велика Британія заявила, що має намір відправити свої танки Challenger 2 в Україну до кінця березня.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”