Проекти та інновації

Штрафи за порушення трудового законодавства збільшилися

11 травня 2021, 14:44Новини203

Этот материал также доступен на русском

На збільшення розміру штрафних санкцій за порушення трудового законодавства вплинуло збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

  • Посилання скопійованоlink copied

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків, що на збільшення розміру штрафних санкцій за порушення трудового законодавства вплинуло збільшення розміру мінімальної заробітної плати. З 01 січня 2021 р. мінімальна зарплата в Україні становить 6000 грн, а з 01.12.2021 р. становитиме 6500 грн.

Тож за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків, сума штрафної санкції становить 10 мінімальних заробітних плат (60 000 грн та з 01.12.2021 – 65 000 грн) щодо кожного працівника.

За вчинення повторного порушення протягом 2-х років штраф становитиме 30 мінімальних заробітних плат (180 000 грн та 195 000 грн з 01.12.2021) за кожного працівника, стосовно якого воно скоєно. За порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі штраф становить 3 мінімальних заробітних плати (18 000 грн та 19 500 грн відповідно).

Також законодавством встановлено відповідальність у вигляді штрафу за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні. Розмір штрафу – 3 мінімальних заробітних плати (180 000 грн та 195 000 грн з 01.12.2021). А от за недопущення до проведення перевірки, створенні перешкод при її проведенні з питань виявлення неоформлених трудових відносин та виплати зарплати (абз. 2 ч. 2) застосовується штрафна санкція у розмірі 16 мінімальних заробітних плат (96 000 грн та 104 000 грн відповідно).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами

Законодавство

Статті • Влада i люди
Метою закону є регулювання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі