Річна фіксована ціна на газ уже виправдовує себе

18 червня 2021, 09:25Новини539

Этот материал также доступен на русском

Проте ціну в майже 12 грн за кубометр споживачі не платитимуть, адже як базова діє річна, фіксована ціна. У Нафтогазу вона складає 7,96 грн за кубометр.

  • Посилання скопійованоlink copied

Попри завершення опалювального сезону газ у Європі лише дорожчає. На таку незвичну для літа тенденцію впливають пожвавлення економіки, низькі запаси палива в сховищах, а також російський Газпром, який штучно створює дефіцит газу на європейському ринку, обмежуючи обсяги постачання, – повідомляє Газ.Правда.

У середньому ціни на газ у Європі на початок червня сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше за $270 за тисячу кубометрів.

Таким чином, ринкова ціна за кубометр газу в червні сягає майже 12 грн за кубометр.

Проте ціну в майже 12 грн за кубометр споживачі не платитимуть, адже як базова діє річна, фіксована ціна. У Нафтогазу вона складає 7,96 грн за кубометр. Річні ціни решти компаній коливаються від 7,80 грн до 13,50 грн за кубометр. Перелік усіх пропозицій можна переглянути в огляді ГазПравди.

Базова річна ціна зафіксована на рік і не змінюється навіть за умов підвищення цін на європейських хабах і сезонних коливань.

Підключення ж до тарифного плану «Місячний» відбувається ЛИШЕ за бажанням клієнта. У даному випадку споживачам справді вигідно залишатися на річних базових пропозиціях.

Але вже в липні більшість компаній обіцяють презентувати свої сезонні та альтернативні річні продукти – наприклад, із рівними помісячними проплатами. ГазПравда вже чекає на різні, конкурентні пропозиції та підготує спеціальний огляд сезонних цін, аби споживачі могли обрати для себе найкращий варіант.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
У 2020 році київські комерційні комунальні підприємства уклали в системі Prozorro близько 4 тисяч договорів на загальну суму 17,2 млрд грн

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки