Проблемні борги

Органи ДВС змусили боржника сплатити аліменти за 7 років

19 лютого 2021, 17:22Новини98

Этот материал также доступен на русском

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 631,7 млн грн аліментних платежів.

  • Посилання скопійованоlink copied

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 138,2 млн грн аліментів. З них 24,6 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Так, на виконанні у Кобеляцькому районному відділі державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) з квітня 2013 року перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей, починаючи з 15 березня 2013 року і до досягнення дітьми повноліття.

«З метою примушення боржника до сплати аліментів державним виконавцем внесено його до Єдиного реєстру боржників, винесено постанови про обмеження боржника у праві виїзду за кордон, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Задля запобігання можливого відчуження майна, належного боржнику, винесена постанова про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, відомості про обтяження майна, належного боржнику, зареєстровані у відповідних Державних реєстрах», — вказали у міністерстві.

Маючи намір подовжити строк оренди земельної ділянки (пая), яка перебувала під арештом, боржник був змушений сплатити заборгованість по аліментах у сумі 224 692 грн та штраф у сумі 74 827 грн.

У Мін’юсті також заявили, що органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 631,7 млн грн аліментних платежів. З них 117 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Важливо довести, що знищення або пошкодження об’єкту відбулось внаслідок збройної агресії рф

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
У 2021 році динаміка практики щодо притягнення до солідарної відповідальності зросла до 10 справ, а у 2022 – вже до 17

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Зобов'язання з утримання дитини, закріплені в договорах, укладених до введення воєнного стану, так само залишаються чинними та обов'язковими до виконання

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
В першу чергу керівник повинен оцінити стан свого підприємства – провести інвентаризацію та аналіз фінансово-господарської діяльності

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Ліквідатори "Богдан Моторс" передали автівки Збройним Силам України

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Процес виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, стає проблемним