Опубліковано звіт щодо застосування заходів дисциплінарної відповідальності арбітражних керуючих

11 січня 2022, 10:41Новини1194

Этот материал также доступен на русском

У звіті представлені концепції спрощення та нормативної визначеності Дисциплінарних проваджень та дослідження найпрогресивніших практик дисциплінарних проваджень, що застосовуються у країнах ЄС.

  • Посилання скопійованоlink copied

Національна асоціація арбітражних керуючих України доводить до відома арбітражних керуючих, адвокатів та всіх, хто цікавиться проблематикою відновлення платоспроможності і банкрутства, про публікацію Звіту «АНАЛІЗ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАХОДІВ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ АРБІТРАЖНИХ КЕРУЮЧИХ».

Звіт підготовлений експертами Проекту “ПРАВО-Justice” Сергієм Донковим, Денисом Ткаченко, Дмитром Соколиком, Романом Чумаком. Публікацію підготовлено за фінансової підтримки Проєкту ЄС «Право-Justice».

На підставі первісного, загального аналізу стану процедури притягнення до дисциплінарної відповідальності арбітражних керуючих (далі – АК) в Україні (далі – Дисциплінарні провадження) у цьому Звіті представлені концепції спрощення та нормативної визначеності Дисциплінарних проваджень та дослідження найпрогресивніших практик дисциплінарних проваджень, що застосовуються у країнах ЄС та у суміжних незалежних професіях.

У своїй роботі експерти використовували різні методи та способи дослідження: було проведено ряд індивідуальних консультацій з суддями Верховного суду, арбітражними керуючими, членами кваліфікаційно-дисциплінарної комісії,
представниками Міністерства юстиції, експертами Проєкту ЄС «Pravo- Justice», що займалися дослідження питань дисциплінарної відповідальності приватних виконавців, міжнародними та національними експертами. Запропоновані у цьому документі концепції були презентовані на різних тематичних заходах.

“Очевидно, що після прийняття Кодексу з процедур банкрутства змінилося не лише чинне законодавство, але й змінилися вимоги до професії арбітражного керуючого, порядку та меж дисциплінарного та судового контролю, етичних норм та правил. Хоча, тільки нещодавно працює Національна асоціація арбітражних керуючих, але саме ця організація спільно з Міністерством юстиції повинна запропонувати чітку та зрозумілу стратегію реформування дисциплінарного контролю та прийняття нових правил професійної етики”, – йдеться у документі.

 

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня