Нацбанк закликав відключити фінустанови агресора від терміналів Bloomberg та Refinitiv

4 березня 2022, 13:05Новини179

Этот материал также доступен на русском

Для протидії агресії Росії та Білорусі Національний банк наполягає на необхідності посилення міжнародного тиску у фінансовій сфері.

  • Посилання скопійованоlink copied

Національний банк України закликав відключити від найбільших у світі торговельно-інформаційних платформ Bloomberg та Refinitiv (раніше – Reuters) російські та білоруські фінансові установи. Відповідні листи керівництва Національного банку надіслані 03 березня 2022 року Пітеру Грауеру, Голові Bloomberg L.P., та Антоніо Де Грегоріо, керуючому директору з питань Центральної та Східної Європи London Stock Exchange Group.

«Україна отримала допомогу від багатьох країн світу та міжнародних організацій. Це сприяє покращенню обороноздатності та підтримці фінансового сектору нашої країни. Водночас для протидії агресії Росії та Білорусі Національний банк наполягає на необхідності посилення міжнародного тиску у фінансовій сфері. Торговельно-інформаційні платформи Bloomberg та Refinitiv є ключовими гравцями у сфері постачання даних та інформації на світовому фінансовому ринку. Зважаючи на це, відключення від цих платформ російських та білоруських фінустанов значно обмежить їх доступ до міжнародного фінансового ринку. Це дуже важливий етап протидії військовій агресії на фінансовому фронті», – наголосив Голова НБУ Кирило Шевченко.

«Один із пріоритетів нашої діяльності сьогодні – задіяти всі можливі варіанти санкцій проти російського та білоруського фінансового сектору для протидії тим жахіттям, які відбуваються зараз в нашій незалежній країні. Допомога наших міжнародних партнерів надзвичайно потрібна нам», – наголосив заступник Голови НБУ Юрій Гелетій.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму