Колізії та конфлікти

На групу GNT, власника та оператора зернового портового терміналу “Олімпекс” в Одесі, Україна, подали позов за шахрайство

20 грудня 2022, 20:01Новини903

Кредитор GNT – Міжнародний фонд INNOVATUS підозрює GNT у використанні російського вторгнення для шахрайського продажу та крадіжки застави на 25 млн дол.

  • Посилання скопійованоlink copied

[Нью-Йорк, 19 грудня 2022 р.] – Афілійована компанія Innovatus Capital Partners («Innovatus»), американська компанія з управління активами та інвестор в Україні, сьогодні оголосила, що подала кримінальну скаргу про шахрайство проти GNT Group («GNT»), яка володіє та управляє зерновим портовим терміналом Олімпекс в Одесі. Це сталося після розслідування, яке виявило шахрайський продаж і крадіжку щонайменше на 25 мільйонів доларів США зерна та інших запасів, які були передані в заставу компанії Innovatus для забезпечення позики GNT.

Про це йдеться у Офіційній заяві компанії.

Після дефолту GNT за кредитом, напередодні російського вторгнення, Innovatus продовжував підтримувати GNT, зокрема пропонував відстрочити виплати кредиту після вторгнення та початку конфлікту з Росією. Незважаючи на підтримку Innovatus, GNT продовжувала брати участь у схемі обману, приховуючи факт продажу зерна та інших запасів. GNT також неодноразово відмовлявся надати інспекторам Innovatus доступ до складських приміщень.

Дії GNT поставили під загрозу впорядковане транспортування зерна з одеського підприємства, що є критичним аспектом переговорів між Україною, Росією та світовими лідерами через його значення для глобальної продовольчої безпеки. Недавнє розширення Чорноморської зернової ініціативи, яке дозволило частково відновити експорт українського зерна, підкреслює важливість забезпечення ефективної, прозорої та чесної роботи терміналів у регіоні.

Ана Фірмато, керуючий директор Innovatus, сказала: «Використання GNT війни як засобу розкрадання коштів, які їм не належать, є жахливим. На жаль, цей вид корупції б’є по всіх українцях. Innovatus залишається непохитним у нашому постійному зобов’язанні інвестувати в країну та підтримувати її економіку».

Innovatus Capital Partners – інвестиційна компанія з Нью-Йорка. Його інвестиційна стратегія фінансування сільського господарства в першу чергу зосереджена на торгових потоках експорту сільськогосподарської продукції з Латинської Америки та Центрально-Східної Європи. Операції забезпечені надлишковою заставою основного товару, високоліквідних сільськогосподарських і продовольчих товарів, що торгуються. Товари включають первинне рослинництво (наприклад, зерно, насіння олійних культур) і товари первинної обробки (наприклад, борошно, харчові олії, біопаливо). Innovatus є підписантом Принципів відповідального інвестування, мережі фінансових установ, яка підтримується ООН.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?