За кордоном

Китай заборонив фінкомпаніям операції з криптовалютами

19 травня 2021, 15:48Новини320

Этот материал также доступен на русском

Відповідно до заборони установи (включно з банками та онлайн-сервісами) не мають пропонувати клієнтам будь-які послуги, пов’язані з криптовалютою.

  • Посилання скопійованоlink copied

Китай заборонив фінустановам і платіжним компаніям обслуговувати транзакції з криптовалютами та застеріг інвесторів від спекулятивних криптовалютних торгів.

Відповідно до заборони установи (включно з банками та онлайн-сервісами) не мають пропонувати клієнтам будь-які послуги, пов’язані з криптовалютою, повідомляє Reuters, зазначає FinClub. Зокрема, заборонені обмін криптовалют, реєстрація, торгівля, кліринг та розрахунки.

«Останнім часом ціни на криптовалюту різко злетіли та впали, а спекулятивна торгівля криптовалютою відновилася, серйозно порушуючи безпеку власності людей та порушуючи нормальний економічний та фінансовий порядок», – йдеться в заяві трьох головних регуляторів.

Так, Китай заборонив криптовалютний обмін і первинні пропозиції монет, але не заборонив приватним особам володіти криптовалютами.

У заяві також зазначається, що установи не повинні надавати послуги зі зберігання, довіри або застави криптовалют, а також випускати фінансові продукти, пов’язані з криптовалютами. Регулятори підкреслюють, що віртуальні валюти «не підтримуються реальною вартістю», їх цінами легко маніпулювати, а торгові контракти не захищені китайським законодавством.

Спільну заяву оприлюднили Національна асоціація інтернет-фінансів, Банківська асоціація та Асоціація платежів і клірингу Китаю.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму