Кабмін схвалив законопроєкт щодо розширення доступу АРМА до джерел інформації

21 жовтня 2021, 14:37Новини151

Этот материал также доступен на русском

Законопроєкт розроблено з метою підвищення прозорості сфери виявлення, розшуку активів, розширення доступу АРМА до джерел інформації.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт про внесення змін до Спеціального закону про АРМА щодо розширення доступу до джерел інформації для цілей виявлення та розшуку активів.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, зазначає Юрліга.

Так, законопроєкт розроблено з метою підвищення прозорості сфери виявлення, розшуку активів, розширення доступу АРМА до джерел інформації, а також забезпечення ефективної міжвідомчої взаємодії у сфері виявлення, розшуку, управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Зокрема, схвалений Урядом документ передбачає:

  • уточнення порядку доступу АРМА до Єдиного реєстру досудових розслідувань, автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків даних, у тому числі відомостей, які містять інформацію з обмеженим доступом;

  • розширення переліку суб’єктів, від яких АРМА за рішенням Голови або його заступника може безоплатно одержувати інформацію, в тому числі з обмеженим доступом, необхідну для виконання повноважень Агентства;

  • уточнення положення Закону про АРМА в частині права безперешкодного входу уповноважених осіб Агентства до приміщень органів державного управління, державних і комунальних підприємств, установ, організацій.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні