Із 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

21 березня 2023, 15:29Новини391

Этот материал также доступен на русском

А з 1 липня пенсії будуть індексовані, зокрема, для державних службовців, співробітників місцевих органів влади, науковців та деяких інших категорій громадян

  • Посилання скопійованоlink copied
В Україні з 1 квітня 2023 року відбудеться щорічний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють.

Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики України Дарина Марчак.

“У квітні та липні набувають чинності окремі норми постанови Кабміну щодо індексації пенсії (№168 від 24 лютого 2023 року “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році”. – Ред.). Із 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня пенсії будуть індексовані, зокрема, для державних службовців, співробітників місцевих органів влади, науковців та деяких інших категорій громадян”, – сказала Марчак.

Вона зазначила, що цьогорічна індексація пенсійних виплат на 19,7% стала рекордною за останні роки і охопила максимальну кількість категорій пенсіонерів.

“Ми намагалися зробити максимум з того, що було можливо в умовах наявного фінансового ресурсу. Проводилися складні переговори всередині уряду, з Міністерством фінансів, з міжнародними партнерами, щоб довести, що цей фінансовий ресурс ми маємо і запланована індексація може бути забезпечена фінансово”, – підкреслила Марчак.

Крім того, вона запевнила, що навіть якщо допомога від міжнародних партнерів не надійде вчасно, уряд гарантує виконання своїх соціальних зобов’язань, зокрема, щодо виплати пенсій.

“Це захищені видатки державного бюджету. В разі затримки надходжень від міжнародних партнерів Міністерство фінансів профінансує їх за рахунок інших джерел”, – наголосила Марчак.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму