За кордоном

Поліція в Іспанії ліквідувала мережу, яка експлуатувала українських біженців на незаконних тютюнових фабриках

23 січня 2023, 13:30Новини127

Этот материал также доступен на русском

У різних регіонах Іспанії затримано 27 осіб

  • Посилання скопійованоlink copied

Поліція в Іспанії викрила злочинну мережу, яка займалася експлуатацією праці українських біженців на фабриках з виробництва нелегальних цигарок, а також протизаконно ввозила великі обсяги тютюну.

У ході розслідування, в якому, серед інших, брав участь Європол, у різних регіонах Іспанії затримано 27 осіб, повідомила Громадянська гвардія у неділю, 22 січня.

Крім того, було конфісковано 10 т тютюнового листя та 3,5 млн пачок цигарок, дорогі автомобілі та коштовності на загальну суму 37,5 млн євро.

Згідно з цією інформацією, люди, які втекли з України, працювали на трьох нелегальних тютюнових фабриках, якими керувала мережа, і проживали в украй скрутних умовах у тимчасових притулках. Їм не дозволялася залишати території фабрик і доводилася працювати багато годин на день.

Фабрики в регіоні Ла-Ріоха на півночі Іспанії, а також у Севільї та Валенсії були оснащені машинами “з передовими технологіями” і могли виготовляти по 540 тисяч пачок цигарок на день. Продукція продавалася у всій Іспанії та інших країнах. Ватажки злочинної мережі проживали в розкішних умовах на морському курорті Марбелья, вони підозрюються у відмиванні грошей у великих розмірах.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?