Зверніть увагу

Як правильно розрахувати закінчення пільгового періоду кредитки?

24 червня 2021, 09:34Новини273

Этот материал также доступен на русском

Клієнт, який скористався кредитними грошима 5 числа, знаходиться в більш виграшній ситуації, аніж той, що взяв у борг 25 числа. Для першого пільговий період складе 26-27 днів, а для другого лише 6-7.

  • Посилання скопійованоlink copied

Потрібно пам’ятати, що кредитний ліміт – поновлюваний, внесені кошти на погашення використаного ліміту знову доступні для використання. Утім, тут слід враховувати правила застосування пільгового періоду з точки зору термінів внесення коштів для використання пільгового періоду. Пільговий період може поширюватися не на всі операції з карткою. Наприклад, зняття готівки може бути операцією, за якою пільговий період не надається, – повідомляє Простобанк.

В даному випадку кошти повинні бути повернуті (внесені на рахунок) на конкретну дату. Як правило, це або день так званого білінгу (дати розрахунку), наприклад, 1 число кожного місяця для всіх клієнтів, незалежно коли будь-який з них почав користуватися кредитним лімітом; або – останній день користування пільговим періодом (найчастіше в українських банках використовують грейс-період 30-45 днів). В такому випадку грейс-період спрацює.

Теоретично, можна «встигнути за 60 хвилин», якщо гроші надійдуть на рахунок навіть в останній момент до початку білінгу. Система здійснить необхідні розрахунки і знову виставить (встановить) кредитний ліміт на рахунок клієнта.

Основною відмінністю в підходах при обліку пільгового періоду за кредитним лімітом для банків України є сам період обліку: це або конкретний день, або чіткий часовий період.

У першому варіанті, якщо для всіх клієнтів день закінчення грейс-періоду, це наприклад, перше число кожного місяця то, незалежно від дня початку користування кредитними грошима, день розрахунку буде однаковий.

Таким чином, клієнт, який скористався кредитними грошима 5 числа, знаходиться в більш виграшній фінансової ситуації в порівнянні з клієнтом, що взяв у борг 25 числа. Так як для першого реальний пільговий період складе 26-27 календарних днів, тоді як для другого лише 6-7 днів. При другому підході, незалежно в який день тижня клієнт «вліз в борг» у нього є жорсткі 30-45 днів, в період яких користування кредитом здійснюється на пільгових умовах.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами

Законодавство

Статті • Влада i люди
Метою закону є регулювання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі