Проблемні борги

Франківські депутати вимагають виплатити заборгованість по зарплаті медпрацівникам

18 жовтня 2021, 17:51Новини163

Этот материал также доступен на русском

Відповідне звернення прийняли сьогодні, 18 жовтня, на сесії міської ради.

  • Посилання скопійованоlink copied

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою прийняття збалансованого Державного бюджету на 2022 рік в частині, що стосується забезпечення сфери охорони здоров’я, лікувальних закладів, фінансування заробітних плат медичних працівників, зазначає “Галицький кореспондент”.

Відповідне звернення прийняли сьогодні, 18 жовтня, на сесії міської ради.

“Задекларовані владою зарплати середнім медичним працівникам у розмірі від 13,5 тис. грн, а лікарям – від 20 тис. грн у проєкті Державного бюджету передбачені лише для 200 тис. осіб середнього медичного персоналу та 90 тис. лікарів. Однак на кінець 2020 року в системі охорони здоров’я працювало 273 526 осіб середнього медичного персоналу та 147 361 лікар-фізична особа. Тобто фактично в медичних закладах працює лікарів та осіб середнього медичного персоналу на 130 тис. більше, ніж Уряд розрахував у проєкті Державного бюджету на 2022 рік”, – йдеться у зверненні.

Це означатиме, на переконання депутатів, скорочення 130 тисяч посад медичних працівників. Так само зростає заборгованість з виплати заробітної плати та надання соцдопомоги у системі охорони здоров’я.

“Сьогодні місцеві бюджети не здатні дотувати ті сфери, які недофінансовуються з Державного бюджету. Місцеві бюджети не зможуть врятувати від скорочення 130 тис. посад медпрацівників”, – кажуть депутати.

Як зазначається, депутати просять негайно погасити заборгованість із виплати заробітної плати медичним працівникам; вжити невідкладних заходів для недопущення скорочення посад медичних працівників; у проєкті Державного бюджету на 2022 рік передбачити фінансування сфери охорони здоров’я у повному обсязі.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?