Ефіріум досягнув нового рекорду вище $3400

5 травня 2021, 08:17Новини116

Этот материал также доступен на русском

Криптовалюта виросла на понад 350% цього року

  • Посилання скопійованоlink copied

Ефіріум (ETH), цифрова монета, пов’язана з блокчейном Ethereum, досягла історичного максимуму в $3456. Криптовалюта продовжує ралі, яке в цьому році збільшило її ціну більш ніж на 350%.

Інтерес до криптовалют різко виріс за останній рік, і біткойн постійно досягає нових рекордів. Його зріст був викликаний низкою факторів, включаючи зростання інституційного інтересу і покупку цифрової монети великими компаніями, такими як Tesla.

Як повідомляє CNBC, ефіріум відрізняється від біткойну, він більше діє як платформа, на якій розробники можуть створювати додатки. Ethereum – це назва мережі або базової технології блокчейн, а ефіріум – це цифрова валюта, яка використовується для роботи платформи.

Так звані смарт-контракти – ключова особливість Ethereum. Це контракти, які можуть виконуватися автоматично за допомогою коду.

Зростає ажіотаж щодо використання Ethereum в додатках так званих децентралізованих фінансів або DeFi. Це фінансові послуги на основі блокчейнів, такі як кредитування, які теоретично можуть обходити банки і брокерські компанії.

Минулого місяця Європейський інвестиційний банк заявив, що випустив свою першу цифрову облігацію на публічному блокчейні з використанням Ethereum.

Зростаюча кількість додатків DeFi, побудованих на Ethereum, і зростаючий інституційний інтерес до технології можуть бути причиною швидкого зростання цін.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму