Огляд ЗМІ

Bugatti Chiron обігнав космічний корабель NASA (ВІДЕО)

9 червня 2023, 14:14Новини539

Этот материал также доступен на русском

За кермом гіперкару був заступник редактора Оллі Кью

  • Посилання скопійованоlink copied

Тop Gear опублікував відео швидкісного заїзду Bugatti Chiron Super Sport по злітно-посадковій смузі Космічного центру Кеннеді.

За кермом гіперкару був заступник редактора Оллі Кью. Він хотів на собі відчути, як це керувати 1600-сильним автомобілем на смузі довжиною 4572 метри.

К’ю вдалося розігнати автомобіль до 402 км/год. Це приблизно на 48 км/год швидше, ніж космічний шатл коли-небудь літав на цій ділянці. Під час посадки на смугу швидкість корабля становила 354 км/год.

Тиск та зношування, викликані уповільненням 100-тонної машини з цієї швидкості до нуля на ділянці довжиною приблизно 1524 метри, були такими, що NASA витрачало на ремонт близько 50 000 доларів за політ.

Bugatti Chiron Super Sport французька марка презентувала на Женевському автосалоні 2018 року. Орієнтований на продуктивність та керованість на трасі він легший за базовий Chiron на 18 кг. У конструкції Chiron Super Sport ширше використовується вуглецеве волокно. Плюс до цього автомобіль укомплектований легшими колісними дисками. Споряджена маса Chiron Super Sport складає 1995 кг.

Під капотом у Chiron Super Sport 8,0-літровий двигун W16, який генерує 1600 к.с. та 1600 Нм крутного моменту. З місця до 100 км/год гіперкар прискорюється за 2,4 секунди, до 200 км/год — за 5,8 секунд, до 300 км/год — за 12,1 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на 440 км/год.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму